torsdag 18 januari 2007

Så var det jobbsökartider igen!Har redan nu räknat ut att det inte blir så lätt att jobba oregelbundet med griniga Louise på kvällen och all läxläsning som kommer att utebli.Tänker för mig själv att nog måtte det finnas något annat att göra, men läser med nedslående resultat annonserna. Alla jobb med högskoleutbildning får jag hoppa över. Alla jobb med minst 1 års erfarenhet inom branchen får jag hoppa över. Alla heltidsjobb känns lite väl mycket just nu, jag hoppar över dem med. Suck...nu blir det bara säljjobb kvar på provisionsbaserad lön! Usch! Jag skulle vilja vara hemma ett tag till och det ska jag visserligen, men i augusti måste jag börja igen. Vad jag menar är att jag skulle kunna tänka mig att vara hemma i en 3-4 år till! Stick i stäv med jämställdheten skulle jag inte alls vantrivas med att vara hemmafru. På nyhetsmorgon härromdagen hade de en diskusion angående mamma/pappa som vårdare. Det fanns en herre där jämställdshets något som hävdade att många mammor vill jobba och att papporna också vill vara hemma med barnen. Den andra kvinnan som hade skrivit en bok om att kvinnor var mer fysiskt utrustade att ta hand om barnen hävdade motsatsen. Vad hon sa var kanske lite att ta till i överkant, men det var det han sa som irriterade mig. Han tyckte att pappor minst lika bra kunde ta hand om barnen från späd ålder som mamman. Kvinnan hävdade att många kvinnor ammar varvid han säger, men det gör inte alla och då är föräldrarna jämställda. Ja visst, men alla vi som ammar då?? Jag ammar fortfarande och babyn är 1 år och 3 månader. Pappan här har inte en chans kvällstid utan hon skriker tills hon får bröstet. Vaddå jämställda? Mannen föddes utan bröst och kvinnan med och hon bar barnet i 9 månader och födde sedan ut det. Väl fött bär vyssjar och tröstar kvinnan barnet med främst mat genom att amma. Hur jämställt är det egentligen? När ska politikerna fatta att män och kvinnor är olika och planering av barnuppfostran och vem som gör vad varierar från familj till familj. Det går aldrig att dra alla mammor eller pappor över samma kam. Nej jag är kanhända lite gammaldags, men det skulle få vara härligt att slippa tidiga mornar och kunna värna om lillan ett tag till.

Skulle vilja skriva en egen jobbsökarannons:

Pigg glad och positiv 4 barnsmamma söker ett nytt jobb.


Bra egenskaper: mycket flexibel,van att medla, van att fatta egna beslut är fantastisk på att hålla flera bollar i luften (har 4 barn i åldrarna 11,9,4 och 1)
Tidigare erfarenheter: Städa, baka, köra bil, trädgårdsarbete, viss renovering inomhus, sömnad, internetvana, webbsideskapande, photoshopskapande,stor erfarenhet av barn och gamla.
Vad jag söker: Framför allt något som har regelbunden arbetstid. Kan tänka mig att jobba på kontor som receptionist om jag får någon form av internutbildning, dagstidning som reklamsäljare. Bibliotikare borde funka då jag läser mycket. Städerska på ett större företag och här har jag faktiskt erfarenhet. Alla former av trädgårdsarbete skulle nog kunna gå bara jag slipper att köra traktor! Plocka upp varor i någon livsmedelsaffär eller på ett lager.
Lön:15.000-20.000 i månadslön
Arbetstider gärna mellan 8-14.30 men allt inom barnomsorgstiden fungerar.

Tror ni någon skulle anställa mig på de villkoren?

2 kommentarer:

niffin sa...

Absolut! :)
(Så snyggt du fått det, förresten!)

Grodan sa...

Tack, kände att det här var lite mer likt mig, men än återstår det en del innan jag är nöjd. Ska bara lista ut hur man gör först!
Funderar på att söka någon utbildning just nu, frågan är bara vad??