onsdag 7 januari 2009

Dektektivarbete

Sherlock Holms smarta brorsa heter en film med Gene Wilder som jag uppskattade mycket när jag var yngre. En komedi som innehåller långa funderingar och långsökta ideér vilket leder dem rätt eller ganska fel fast det blir rätt ändå i sista änden. Just som denna brorsa känner jag mig då det uppdagades att våran glasskopa försvunnit. I nuvarande stund har den varit borta i ungefär 1 och 1/2 månad, något i stil med konservöppnaren. Den har vi gett upp hoppet om och jag investerade i en ny!

Glasskopan användes en helt vanlig dag då vi åt äppelpaj, men sedan dess är den saknad. Jag trodde först att den hade hamnat fel i disken och kollade diskmaskinen, därefter lådan där den brukar ligga i utan att finna något. Något irriterad på sambo eller barnen som alltid lägger allting fel genomsöktes låda nummer 2,3,4 och 5. Här slutade letandet för den gången, då vi faktiskt har en annan glasskopa i plast som fungerar som substitut. Några dagar senare genomsöktes lådor och skåp lite noggrannare, fast det var som förgjort. Jag finkammade även Louise backar och Olivers korg, men fick ge upp. Alla mina teorier har fått stryka med och det är faktiskt så att saker kan gå upp i rök! Eller är det så att aliens har anfallit och norpat med sig glasskopan. Kanske kände de sig sugna på glass och snyltade till sig en 2 litrare från frysen, mycket troligt då det går åt enorma mängder glass här och det skulle knappast märkas om det försvann en bytta. Var de nu också hungriga på konserverad frukt och hade glömt bort att ta med den så förklarar det varför de nu snodde med sig konservöppnaren. Fast det mest troliga, men minst roliga är att den har följt med glassbyttan i soporna. Tills vidare måste vi alltså skopa upp glassen med den kassa plastskopan där glassen bara fastnar, men man kan inte begära allt av en gratis glasskopa som de gav bort på en mässa. Sånt där vet både jag och aliens om!

3 kommentarer:

niffin sa...

Haha, jag tippar också på de där utomjordingarna. :D

(Om du minns "Alf" var han ju en vääldigt hungrig alien ;)

Marika på Odlingspyssel sa...

Hej,

Jag läste ditt inlägg om ditt fina Lerro-dockskåp. Det finns en affär i södra Stockholm som heter Dockskåpsmäster. Fråga mig inte hur, men i den butiken så har de orginaltapeter till svenska dockskåp från 1950-80-tal. Ha det bra och lycka till med renoveringen!

Grodan sa...

Jo, jag minns Alf! Niffin

Tack Marika jag har kollat in affären på nätet!